Yhteislaulut


Iloisen Vartin keskeinen osa oli "koko kansan karaokena" laulettava onnittelulaulu Suomelle. Yhteislauluksi oli ehdolla kolme laulua (Arvon mekin ansaitsemme, Lähteellä ja Sininen ja valkoinen), joista yleisöäänestyksen perusteella valittiin itsenäisyyspäivän aattona laulettava laulu.

Äänestää on voinut koko kuluneen vuoden ajan joko netissä tai postikortilla. Äänestys päättyi 23.11. klo 24.00. Äänestyksen tuloksen julkisti kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin torstaina 29. marraskuuta opetusministeriössä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Äänestyksen voitti Sininen ja valkoinen, joka sai kaikkiaan 12 609 ääntä. Äänistä 12 455 kappaletta annettiin netin kautta ja 154 postikortein. Arvon mekin ansaitsemme ansaitsi yhteensä 4301 ääntä:  4232 netissä ja 69 postikortein. Lähteellä - Vid en källa sai netissä 3716 ääntä ja 26 postikorttiääntä, ääniä siis yhteensä 3742 kappaletta.

Voittaneen laulun sanat julkaistiin 4. joulukuuta sanomalehdissä kautta maan sekä suoran televisiolähetyksen yhteydessä tekstitettynä.

Lämpimät kiitokset kaikille äänestäjille!

Laulunsanat: Sininen ja valkoinen