Älypää
Tilastokeskus
Kuukauden juhlija:
Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra perustettiin Suomen Pankin yhteyteen vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Sitra siirtyi eduskunnan alaiseksi itsenäiseksi rahastoksi vuonna 1991.


Lue lisää

Viikon sananlasku:

Laiskuus on hyvä lahaja, joka sen oikeen nautita taitaa.
Lohtaja. Ester Nikupaavo 1935.Suomi 90 Finland sulkeutunut


Itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuosi 2007 on päättynyt. Tapahtumia on ollut pitkin vuotta satoja eri puolilla Suomea  - etelästä pohjoiseen, idästä länteen. Mukana juhlinnassa ovat olleet niin ulkosuomalaiset Australiaa myöten kuin uussuomalaisetkin täällä Pohjolassa. Näin juhlavuoden tunnuksen ME! -velvoite on hyvin täyttynyt.

Juhlavuoden verkkosivusto on edelleen luettavissa, mutta sivustoa ei enää päivitetä eikä sinne voi lähettää viestejä. On aika toivottaa onnea ja menestystä kasinobonusSuomi 100 -sivustolle, joka sitten aikanaan avataan.

Lämpimät kiitokset kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville aktiivisuudesta - hyvä ME!

Suomi 90 Finland -valtuuskunta ja -toimikunta

Suomi 90 Finland


Suomi itsenäistyi joulukuun 6. päivänä vuonna 1917. Tosin jo vuonna 1906 hyväksytty uusi valtiopäiväjärjestys loi pohjan suomalaiselle kansanvallalle: kaikki täysi-ikäiset suomalaiset saivat yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden sekä oikeuden asettua vaaleissa ehdolle.

Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuoden tunnus ME! viittaa nykysuomalaisuuteen kaikessa laajuudessaan: kantaväestön ja vanhojen vähemmistöjen ohella uussuomalaisiin ja ulkosuomalaisiin. Suomalaiset ovat satoja vuosia yhteisvoimin kehittäneet suomalaista elämänmuotoa, jota nyt juhlitaan. ME! -hengen avulla on saatu paljon hyvää aikaan.

 


 
Agricola-juhlavuoden nuorten käännöskilpailun voittajat julkistettiin
Opetushallitus ja itsenäisyyden juhlavuoden toimikunta järjestivät käännöskilpailun Juhlavuoden nuoret kääntäjät osana Mikael Agricolan juhlavuotta. Parhaat kääntäjät palkittiin perjantaina 14. joulukuuta. (Opetushallitus 14.12.2007)
Lue lisää
Iloinen Vartti itsenäisyydelle - koko kansan karaoke innosti
Suomi 90 -valtuuskunnan ja -toimikunnan yhdessä Yleisradion kanssa toteuttama Iloinen Vartti Itsenäiselle Suomelle sai hyvän vastaanoton kaikkialla maassamme. Ohjelmassa haastateltu tasavallan presidentti Tarja Halonen kertoi näkemyksiään suomalaisista vahvuuksista yhä kansainvälistyvässä maailmassa. (Opetusministeriö 5.12.2007)
Lue lisää